95% ingrediente de origine naturală

Reclama la crema pentru femele: “Cu 95% ingrediente de origine naturală, oferă pielii tale îngrijirea necesară fără substanţe artificiale şi coloranţi.

Sa zicem ca inteleg produsele de origine 100% naturala, totul e din natura, petrolul e din natura, acidul sulfuric se gaseste in natura, leandrul, matraguna, cucuta sau ciupercile otravitoare sunt si ele 100% naturale. Dar cum a reusit crema aia sa fie doar 95% naturala? Restul 5% de pe ce planeta sunt?

This entry was posted in Halucinogene, Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to 95% ingrediente de origine naturală

  1. Rabbit says:

    “Appeal to nature” funcţionează, lumea intră în extaz când aude cuvântul “natural” şi afacerea înfloreşte. Dacă mai pui la socoteală şi isteria cu E-urile, obţii reţeta succesului, cel puţin în privinţa publicităţii.

    Target-ul e format din amatorii de oscillococcinum, care cred în “memoria apei”, care cumpără apă “bio” la 15 lei litrul şi care se isterizează la glutamat şi coloranţi, dar care consideră slana şi pălinca ardelenească sănătoasă. Sunt cei care nu-şi pun în valoare cunoştinţele de chimie elementară: o moleculă de substanţă extrasă din floare de colţ, mătrăgună, bivol castrat sau sintetizată în laborator prin reacţia altor substanţe este aceeaşi. E drept, diferenţele apar atunci când pe lângă substanţa principală se regăsesc şi altele secundare, în cantităţi mici: zahărul brun mai conţine şi ceva minerale pe lângă cel alb, pâinea neagră mai are şi tărâţe pe lângă cea albă etc – substanţe care ori sunt benefice pentru organism, ori uşurează metabolizarea substanţei care ne interesează pe noi. Deci există un sâmbure de adevăr, care poate însemna mult sau puţin, de la caz la caz: de exemplu, fierul este puţin sau deloc absorbit în absenţa acidului folic, acid care poate fi introdus tot pe cale chimică în comprimat (în cazul pastilelor).

    Legat de produsele pentru uz extern, pe lângă gogoaşa cu “substanţe artificiale”, este o necunoscută dacă coloranţii se resorb prin piele şi deci prezenţa lor are vreo relevanţă în crema aia. Tind să cred că n-au nici o treabă – şi chiar dacă ar avea, absorbţia ar fi categoric mai redusă faţă de cea realizată prin îngurgitare/digestie, deci efectul negativ ar fi cam cât ar ajuta la răceală 5 molecule de zeamă de raţă (nu e cazul la oscillococcinum, care e mult mai bun – conţine URME de raţă).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *