O persoană de “cetăţenie română” a primit dosar penal

Un bărbat în vârstă de 22 de ani, de cetăţenie română, s-a ales cu dosar penal după ce a vrut să mituiască un poliţist de frontieră de la Vama Albiţa cu suma de 20 de euro.

Potrivit Serviciului teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, bărbatul a încercat să dea mită omului legii după ce i s-a interzis să circule în România cu remorca trasă de un microbuz, deoarece nu îndeplinea condiţiile tehnice prevăzute de lege.

După ce i s-a adus la cunoştinţă, tânărul de 22 de ani a pus suma de 20 de euro în paşaport, după care a înmânat actul de identitate unui poliţist de frontieră.

Poliţistul de frontieră vasluian a raportat evenimentul şefilor ierarhici, iar aceştia au sesizat Direcţia Generală Anticorupţie(DGA) – Biroul Judeţean Anticorupţie Vaslui.

„Ofiţerii DGA s-au deplasat la faţa locului, iar în timpul cercetărilor persoana în cauză a recunoscut că a oferit suma de 20 de euro poliţistului de frontieră care i-a verificat documentele de călătorie pe sensul de intrare în România pentru a-i permite intrarea în ţară cu autovehiculul în cauză”, ne-a declarat Irina Mirică-Gheucă, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Link.

Sa recapitulam: o persoana de “cetăţenie română” a primit dosar penal pentru ca a vrut sa dea mita 20 de Euro. Adica granicerul a refuzat-o.  Stim ca un granicer refuza 20 de euro, un primar nici nu se da jos din pat pentru 50.000 Euro, pe la Cotroceni si Victoria nu intri fara sase zerouri, deci spaga variaza destul de mult in Romania. N-ar trebui sa existe o bursa a spagilor ca nu cumva sa gresim dand spaga prea mare si picam de fraieri, sau prea mica si ne alegem cu dosare penale? Propun sa facem o petitie online ca guvernul sa includa in portalul ala de 500 milioane de euro si o zona d’asta, un “Indexul spagilor in Romania“. Probabil ar dubla costul proiectului, dar ce mai inseamna un miliard de euro in ziua de azi. Frunza au cumparat-o deja cu 850.000 Euro desi o gasesti si cu 250$ la bax, ramane doar sa mai dea niste maruntis sa cloneze si Bribespot.

This entry was posted in Halucinogene, Idei, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *