Parteneriat BOR – INMH

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a lansat duminică un apel către toate bisericile din regiune. Preoţii parohi sunt rugaţi să realizeze rugăciuni pentru chemarea ploii. Conform reprezentanţilor Mitropoliei, îndemnul vine chiar de la Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiescopul Iaşilor şi Mitropolitul Molovei şi Bucovinei. Acesta a adresat preoţilor şi parohilor, prin intermediul unui comunicat, rugămintea de a adăuga la fiecare Liturghie săvârşită rugăciuni speciale pentru ploaie. Conform reprezentanţilor MMB, acest lucru este necesar având în vedere seceta prelungită din ultimele luni. De asemenea, reprezentanţii Mitropoliei îi mai îndeamnă pe preoţi ca, acolo unde este posibil, rugăciunile să se realizeze chiar în mijlocul câmpului.

Rugămintea înalţilor prelaţi este, însă, tardivă. În urmă cu doar câteva zile reprezentanţii Centrului Regional Meteo „Moldova“ prognozau că începutul acestei săptămâni va aduce precipitaţii. „La începutul săptămânii viitoare vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, care ar putea să se transforme în ninsoare izolat, în anumite zone mai înalte din Moldova. Nu şi în zona Iaşiului, însă“, a spus Constantin Drăcşineanu, directorul Centrului.

Sursa.

Deci iată că dragii noştri bisericoşi au intrat în secolul 21 şi oferă mai nou enoriaşilor şi informaţii meteorologice. Dacă badea Gheorge îl vede pe popa Vasile rugându-se în centrul câmpului înseamnă că în curând o să plouă.

This entry was posted in Fraude, Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *